2024.04.20. - Tivadar

Sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 1 dl tej 20 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt, az l dl langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi adalékkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. két órára a hütõbe tesszük pihentetni. A hütõbõl kivéve 2-3 cm vastagságúra nyujtjuk, tojás sárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután kiszaggatjuk és elõmelegített sütõben közepes lángon megsütjük. Sülés után kettévágjuk és a következõ töltelékkel megtöltjük.

Töltelék : 2 dl tej 2 kávéskanál liszt 2 db tojássárgája 10 reszelt trapista sajt 2-3 dkg füstölt sajt 15 dkg Rama krémalap

Elkészítés : A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva megfõzzük a besamellt, ezután belekeverjük a reszelt sajtot. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a kihült krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!