2024.04.25. - Márk

Egres mártás

A frissen szedett még savanyú és kemény egrest legjobb, ha elõbb blanchírozzuk, vagyis tiszta vízbe egy darabka cukor hozzáadásával, egyszer-kétszer forrni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Világos rántást készítünk, s aztán felöntjük, az elkészített egressel, megsózzuk, még egy kanál húslevest öntünk hozzá és ha még sûrû volna, úgy levessel, vagy meleg vízzel hígítjuk. Ne csináljuk túlságosan hígra, mert fõzés alatt, úgy is hígul még a mártás s ha a rántással már jól elfõtt, egy-két kanál tejfelt teszünk hozzá s így a mártás kész.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!