2024.04.19. - Emma

Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

Hozzávalók: Fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a leveleire szedett, lecsepegtetett articsókát, majd 8-10 percig párolom. Hozzáöntöm a fehérbort, sózom, borsozom. Felöntöm a húslevessel, majd fedõ alatt további 10 percig párolom. Végül hozzáadom a darabjaira szétszedett tonhalat és a kapribogyót.

3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tûzön, (al dente) idõnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" fõzöm. Leszûröm, a mártásos lábasba teszem és óvatosan megkeverve egy-két percig tovább melegítem, majd tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!