2024.04.23. - Béla

Csirkeszárny fûszeres bundában

Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evõkanál olaj+bõven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evõkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és a szárny töve alá bedugjuk a szárny hegyét, hogy egy háromszöget képezzen. Megmossuk a csirkemájat, szárazra töröljük, és az elõkészített szárny-háromszögek közepén átdugjuk, majd kezünkkel kicsit laposra formázzuk.

Elkészítés: A lisztet elkeverjük az olajjal, a tojással, a sörrel, kevés sóval, õrölt borssal és a zöldfûszerekkel. Az olajat felforrósítjuk (ha van, olajsütõben) kb. 160 fokra. Egyszerre 2-3 db szárnyat teszünk bele (ne érjenek egymáshoz), és kb. 15-20 perc alatt átsütjük. Konyhai papírtörlõre szedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk, amíg a többit is kisütjük. Külön paradicsommártást vagy tartármártást adunk hozzá. Ízlés szerint burgonyával, rizzsel körítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!