2024.04.16. - Csongor

Sajtosperec

Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 2 db tojás sárgája, 1 csomag sütõpor, 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve), só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, de a sajtból nem az egészet adjuk hozzá, mert ebbõl félreteszünk egy kisebb mennyiséget. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és megszórjuk a tetejét a félretett sajttal. Kissé rányomkodjuk a sajtot, majd a kívánt formára pld. perecre (de lehet rúd is) kiszaggatjuk. Elõmelegített forró sütõben megsütjük.

Megjegyzés:
Ha rúd formát választjuk, akkor derelyevágóval érdemes felvágni a kinyújtott tésztát, így hullámos lesz a rúd széle. Ha valaki szereti a köménymagot, azzal is meg lehet szórni. Úgy is nagyon fincsi.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!