2024.04.20. - Tivadar

Habos-torta

56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A másik felét fõzõkanállal keverjük közé, de ezt is apránkint. Három egyforma, gömbölyû fehér papírlapot vágunk s a tömegbõl ujjnyi vastagon a papírra kenünk, apró csókocskákkal is díszítvé azt, mit ugyanazon tömegbõl, papírtölcsérrel nyomkodunk rá s pléhre téve, inkább csak szárítjuk, mint sütjük, tehát nem szabad forró sütõbe tenni.

A második papírra koszorú alakban tesszük a tömeget s a harmadik lapra simán, ez a lap jön alul, rájön a koszorú, belül fél liter fölvert tejszínhab s fölül az elõször sütött lap, melyet azután tetszés szerint még cukorgyümölccsel is díszíthetünk. Mindegyik lap természetesen külön lesz sütve s meglehetõs sokáig lassú tûznél 1.1/2-2 órát. Ha a papír nehezen jön le, kissé be kell nedvesíteni s állni hagyni pár percig, akkor szépen leválik. Ezen tortát lehet fagylalttal is tölteni, tejszínhab helyett.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!