2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni (Maccheroni, aglio, olio, peperoncino)

Hozzávalók: Fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az erõspaprikákat felvágom, erét kivágom, húsát nagyon apróra metélem. Egy mély tálban felhevítek 3 ek olivaolajat, megpárolom rajta az erõspaprikát és a zúzott fokhagymát.
3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a csõtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" (al dente) fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem, alákeverem. 4 elõmelegített tányérra osztom a tésztát és parmezánsajttal tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!