2024.03.29. - Auguszta

Dobos torta

6 tojássárgáját elkeverünk 12 deka cukorral nagyon habosra, hozzátesszük a 6 tojás habját és 10 deka lisztet. A tortaformának csak a lapját használjuk a tortalapok sütéséhez. Megkenjük vajjal s behintjük liszttel, 1 nagy fõzõkanálnyit a keverékbõl a közepére teszünk s késsel elsimítjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Legjobb 2 tortalapon sütni, amíg az egyik sül, a másikat készíthetjük el, sokkal gyorsabban megy. Ha a-lapok mind megsültek, körül belül 8-9 lesz ezen tömegbõl, megtöltjük a következõ crémmel: 4 egész tojás, 20 deka cukorral habüstben a tûzhelyen nagyon habosra lesz verve, de nem szabad a tömegnek nagyon megmelegedni. 28 deka vajat habosra keverünk és 20 deka csokoládét, sütõben kissé lágyítunk.

A vajhoz azután kanalankint hozzákeverjük a kihûlt tojást és lágyított csokoládét s ha jól elvegyítettük, kis idõre hideg helyre tesszük. A kihûlt lapokat megtöltjük a csokoládé crémmel s fölül égetett cukorral vonjuk be, melyet 10 deka cukorból úgy készítünk, hogy víz nélkül olvasztjuk fel s ha szép sötétsárga, a tortára öntjük s késsel gyorsan elsimítjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!