2024.04.25. - Márk

Taiföldi elrakott fokhagyma (Krathiam Dong)

Hozzávalók: 6 dl rizsecet (vagy gyenge borecet), 60 dkg cukor, 6 dl víz, 1 ek só, fél kg aprófejû fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az ecetet, a cukrot, a vizet és a sót egy fazékban 10 percig fõzöm, majd hûlni hagyom. A fokhagymafejeknek csak a külsõ héját távolítom el, megmosom és lecsepegtetem.
Egy nagy befõzõüveget forró vízzel kiöblítek és lecsepegtetem. A fokhagymafejeket beleteszem az üvegbe, felöntöm a lehûlt cukros-ecetes lével és a fedelét rátéve hûvös helyen mintegy 1 hétig marinálom.

Tipp: A további felhasználás elõtt, illetve tálalás elõtt a fokhagymákat meg kell tisztítani.
Megjegyzés: Az ílymódon eltett fokhagyma több, mint egy évig eláll és sok taiföldi ételhez használható.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!