2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szûzszeletkék nyárson sütve

Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sertés szûzpecsenyébõl hosszúkás érméket vágunk, húskalapáccsal kissé megveregetjük és besózzuk.

A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, A zöldpaprikából nagy négyszögeket vágunk. A szûzérmékbe szalonnaszeletet teszünk, felébe hajtva nyársra húzzuk, zöldpaprikával váltakozva.

A nyárs két végét hagymával zárjuk. Körben megsózzuk és meghintjük kakukkfû és borsikafû keverékével. Olajjal megkenjük és gyakori forgatás közben parázs felett megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!