2024.04.20. - Tivadar

Szerb bableves

Hozzávalók: 25 dkg fehér bab, 25 dkg burgonya, 25 dkg paradicsom, 1 paprika, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 25 dkg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó leveszöldség, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek sûrített paradicsom, 1 ek olaj, 1 tk fûszerpaprika, 1/2 tk só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Éjszakára beáztatom a megmosott babot. Lassú tûzön sóval és paprikával az áztatóvízben 1 1/2 órán át fõzöm. Megtisztítom a leveszöldséget, lehéjazom a hagymát és az egészet kis kockákra vágom. A krumplit meghámozom és kockákra vágom.

A paradicsom héját lehúzom és feldarabolom. A szalonnát apró kockákra vágom és az olajban ropogósra sütöm. Ebben üvegesre párolom a hagymát. Az összes említett hozzávalót 30 percig fõzöm.

Az utolsó 10 percben együtt fõzöm vele a kicsumázott, felkockázott paprikát is. Belekeverem a paradicsompürét és néhány percig fõzöm benne a karikákra vágott kolbászt. Megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!