2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sonkás tészta

Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük. Lehet zsírral kikent formában, a sütõben megsütni s úgy azután a tálra borítani, vagy külön egy kis porhanyós tésztát készíteni, mely a következõ 8 deka vaj, 12 deka liszt, 1 tojássárgája, kis só, bor és annyi tejfelbõl, amennyit a tészta felvesz. Vékonyra kinyújtva a formába tesszük ; bele a sonkás tésztát jó tejfelesen s félórára a sütõbe tesszük és kiborítva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!