Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megpuhult húst leszûrjük s a csontokról leszedjük. Egy pudingformát, vagy ha az nincs egy másfél literes lábost kikenünk vajjal s egy pár rákocskát s a májból kis szeleteket alul csinosan elrendezünk. Ráteszünk a rizstömegbõl egy réteget, aztán a hús és rák darabkákból, ismét rizst, húst. Fölül rizst teszünk, a formát becsukjuk, vagy befödjük s gõzben 3/4 órát fõzzük. Ezalatt elkészítjük a mártást.
A héjakról leöntjük a vajat egy másik lábosba s az aprólékról leszûrt lébõl egy nagy merítõkanállal öntünk a héjakra s jól elhagyjuk fõni. A vajhoz, egy evõkanál lisztet keverünk s ha már jól habzik, hozzá szûrjük a héjakról a levet, folytonos kavarás mellett, hogy csomós ne legyen. Ha sûrû akkor a még megmaradt lével hígítjuk s szép sima mártássá fõzzük, melyet azután külön csészébe tálalunk a kiborított pudinghoz.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!