2024.03.29. - Auguszta

Disznósajt (régi szegedi recept)

Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Teszünk bele kevés sót, kevés petrezselymet és sárgarépát, pici vöröshagymát és lassan puhára fõzzük. Ha puha, a levét leszûrjük, a húsokat akkora darabokra vágjuk, mint pörköltnek szokás, a fület pedig hosszúkásra; adunk hozzá kevés paprikát, magyarborsot és egy kevés majorannát, annyit öntünk hozzá a levébõl, hogy kanállal kelljen a már szépen megmosott marhabélbe tölteni.

A keveréket megkóstoljuk, hogy jó ízérõl bizonyosak legyünk. Aztán bevarrjuk, vagy jól bekötjük, kifõzzük, gyengén lepréseljük, mialatt teljesen kihûl és összeáll és 4-5 napi füstölés után élvezhetõ. Ha felvágjuk, aszpikkal és tormával bármely díszes vacsorán feladhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!