2024.04.20. - Tivadar

Mediterrán szalagtésztasaláta

Hozzávalók: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg fõtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olivaolaj, 1 ek metélõhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalagtésztát "al dente", azaz fogkeményre fõzöm, hideg vízzel leöblítem és hûlni hagyom. Az olivaolajból, a balzsamecetbõl, sóból, borsból, kevés cukorból és a metélõhagymacsövecskékbõl egy öntetet keverek.

A paradicsomot csíkokra vágom. Lazán átkeverem a tésztát a paradicsommal, a garnélával és az olajbogyókkal, majd nyakonöntöm az öntettel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!