2024.04.24. - György

Szajmóka

3 kg-hoz: 1 kg sertéslapocka, 1 kg friss, húsos hasaalji szalonna, 1 kg frissen pörzsölt bõr, 6 dkg édes-nemes pirospaprika, 2 dkg csipõs pirospaprika, 7,5 dkg só, l dkg durvára õrölt köménymag, 5 dkg fokhagyma, 3 sertésgyomor (a tisztitáshoz 1 marék durva só, 3 fej kockára vágott vöröshagyma, 7 dl ecet).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sertéslapockát, a szalonnát és a bõrt csíkokra vágom. Paprikával, sóval köménymaggal meghintem. A fokhagymát 1/2 dl vízben megfõzöm, összetöröm, és az alapanyagokhoz keverem. A fûszerezett keveréket egy-két napig hûvös helyre (vagy hûtõszekrénybe) teszem, hogy szikkadjon, és az ízek jól összeérjenek. Elkészítéskor a keveréket apró lyukú tárcsán kétszer ledarálolom és jól összegyúrom.

A sertésgyomrokat kimosom, vöröshagymás, ecetes, durva sóval átdörzsölöm, és töbször átöblítem. A tiszta sertésgyomrokba szorosan betöltöm a fûszeres keveréket, a gyomor száját zsineggel összehúzom és elkötöm. Több helyen megszurkálom, majd gyenge, hideg füstön három napig füstölöm. Felakasztva, hûvös, szellõs helyen, több hónapig eláll.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!