2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Halleves olaszosan

Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tégy azután 8-10 tojás nagyságú burgonyát 1/2 negyed font olvasztott irós vajban, parázs tûz felett kavarad szüntelen, önts reá egy meszely tejsûrût, s fõzd mind addig, míg gíermekpép sûrûségû nem lesz. Ekkor vedd le a tûzrõl, verj bele 6 tojásszékét, sózd meg, a tojás-fehérjét verd hóvá, s keverd belé, azután öntsd a tésztát pléhre, dörzsöld el késfoknyi vastagságúra, s a belõle vágott koczkákat vagy lepénykéket süsd barnára, s önts reá a levest. Ez 12 személyre való.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!