2024.04.25. - Márk

Norvég lazac besameles mártásban

Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szeleteket sózom, borsozom, citromlével locsolom, majd olajba forgatom. Lefedve 1 órára hûtõbe teszem. Serpenyõben vajat hevítek és a halszeleteket oldalanként mintegy 5-6 percig sütöm. A halakat elõmelegített tálra teszem, majd leöntöm a forró besamellel, mégpedig úgy, hogy a halak harmada kilátsszék (így lesz nagyon látványos). Rákarikázok egy szép citromot és megszórom frissen õrölt borssal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!