2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hagymás cipó kakukkfûvel

Hámozzunk meg és aprítsunk fel 250 g hagymát és 5 ekanál napraforgóolajban
pároljuk üvegesre. A napraforgómaggal és 2 kkanál apróra vágott kakukkfûvel
együtt gyúrjuk a kenyértésztába. Kb. 40 percig kelesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lisztes kézzel formáljunk belõle 24 db cipót. Tegyük a cipókat olajozott tepsire, kenjük
meg a tetejüket tojássárgájával, szórjuk rá a maradék napraforgómagot és
némi szárított kakukkfûlevelet. Kissé nyomkodjuk le és újabb 5 percig ismét
kelesszük.

Hideg sütõben 200 C-ra állítva kezdjük sütni, ha elérte a kívánt
hõmérsékletet, további 30 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!