2024.04.19. - Emma

Lasagne al forno

Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), kis doboz (65 g) sûrített paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, bors, rozmaring, oregano, kakukkfû, 2 dl erõleves, só, 3 dl tejszín, 1 dl tej, 2 tojás, 2 kanál liszt, 4 dkg reszelt parmezánsajt, 3 dkg vaj, negyed kg lasagnetészta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztalapokat kifõzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után hozzáteszem a sûrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a rozmaringot, a kakukkfüvet és az oreganot, felöntöm az erõlevessel. Az egészet jól összeforralom.

Mártás: Összekeverem a tejszínt, a tojásokat, a lisztet és a parmezánt.

Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet a mártással kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártást öntök, majd vajat forgácsolok. Forró sütõben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!