Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Akkor kiszedjük a leveleket egy tálba, vagy egy tányérra, egy másik lábasba pedig, világos rántást készítünk s felöntjük az egressel. Megsózzuk (aki szereti, meg is cukrozhatja) s ha a rántással már jól elvegyült s párszor felforrt, megint belefektetjük a leveleket s szép lassan fõzzük, még egy jó fél órát, vagyis, míg a töltelék jól megfõtt.
Pár kanál tejfelt teszünk még hozzá s így az étel elkészült. Ha sóskával akarjuk, akkor a szármákat fõzzük lábasban s a sóskát összevagdalva, zsírban pároljuk, liszttel behintve, felöntjük vízzel, melyben a töltelék fõtt. Jól elkeverjük, néhányszor felfõzzük, megsózzuk, tejfelt teszünk bele. Belefektetjük a töltött leveleket s fõzzük még egy jó fél óráig.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!