2024.03.29. - Auguszta

Gombaleves

Egynéhány nagyobb fajta csukott gombát megtisztítunk, megmossuk s vékony szeletekre vágva zsírban puhára pároljuk. Gombánál ajánlatos, ha párolás közben egy ezüst kanalat teszünk bele, és ha nem feketedik meg, akkor jó a gomba. Ellenkezõ esetben mérges gomba s akkor természetesen nem használhatjuk. (megjegyzés: valahol olvastam már, hogy ez csak egy régi hagyomány, és nem igaz!!!)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha már puha s egész zsírjára bepárolódott, kevés finomra vágott zöldpetrezselymet s egy kanál lisztet hintünk rá. Ha liszttel együtt felforrt, húslevessel lassan felöntjük, vigyázva, hogy csomós ne legyen és azután, még legalább egy óra hosszat fõni hagyjuk, egy kanál tejfellel együtt.

Tálalásnál a levesestálban egy tojássárgáját elkeverünk még egy kevés tejjel s a kész levest, elõbb egy keveset a tojással elkeverve, aztán a többit hozzáöntve betálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!