2024.04.19. - Emma

Keménymagos, vagy rántottleves

Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kanál zsírt felolvasztunk egy megfelelõ lábasban s egy kanál lisztet hozzákeverve a rántást egyenletesen sötétbarnára pirítjuk. Ha már sötétedni kezd a rántás, folyton kavargatnunk kell addig, míg sötétbarna színt nyer.

Akkor egy evõkanálnyi keménymagot keverünk a rántáshoz s felöntjük tiszta meleg vízzel, megsózzuk s egy jó órát fõzzük még. Leves szûrõn átszûrjük a tálba; apróra vágott zsemlyekockákat, melyet elõbb zsírban pirítottunk, adunk külön hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!