A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha a bab már egészen megpuhult, beleöntjük lassan a rántásba vigyázva, hogy túl hideg ne legyen, inkább csak merítõ kanállal tegyük mindig hozzá, vagy ha látjuk, hogy sok a lé, inkább szûrjük le a babot s csak azután tegyük a többihez, mert hígítani sokkal könnyebb, mint besûríteni.
Tetszés szerint egy-két kanál jó ecetet keverünk még bele s tejfelt is jócskán. Ha már egy ideig együtt forrt a rántással s így lassan tovább forrni, míg betálaljuk. Akkor felül paprikás zsírral öntözve adjuk az asztalra.
A sárga bab is ugyanígy készül, csak az ízletesebb, ha kockákra vágjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!