2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lakodalmas leves

Hozzávalók: 1,2 kg fiatal tyúk, 20 dkg sérgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3-4 dkg hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss, konzerv, vagy fagyaqsztott), 6 dkg gomba, 2 dkg só, kb 1 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A zúzát megtisztítom, kettévágom és a szívvel, valamint a zöbbi hússal 1,5-2 liter hideg vízben felteszem fõni. Mikor felforr, lehabozom és hozzáadom az elõkészített, vágott zöldségeket, valamint a tisztított egész hagymát.

Gyengén sózom, borsozom és kis lángon fõzöm. Mikor a húsok és a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a gondosan megmosott és felaprított gombát, valamint a vágott petrezselyemzöldet és készre fõzöm. Szükség esetén utánsózom. Idõközben megfõzöm a cérnametéltet és hideg vízzel leöblítem.

Tálalásnál a levesbõl óvatosan kivett húsokat a tál aljába helyezem, elosztom rajta a lecsepegtetett cérnametéltet, végül felöntöm a forró levessel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!