2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Uborkasaláta dinnyével

A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók: 1 uborka (kb. 400 g), 1/2 sárgadinnye, 1 limetta vagy citrom, 2 evõkanál narancslé, 1 kávéskanál méz, 1 csipetnyi só, frissen õrölt fehér bors, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál fenyõmag.

Hámozza meg az uborkát, hosszában vágja ketté, magjait kanállal kaparja ki. Az uborkaféléket vágja vékony szeletekre. A fél dinnyébõl is távolítsa el a magokat, majd vájjon ki speciális kanállal vagy kávéskanállal kis gömböket a gyümölcshúsból.

Éles kis késsel hámozza meg a limettát, vékony hártyáját is húzza le, majd vágja kis kockákra. Mindezeket a hozzávalókat keverje össze egy nagy tálban. A narancslevet a mézzel, sóval, borssal és az olajjal keverje simára, végül óvatosan adja hozzá a salátához. Fenyõmagokkal megszórva tálalja tányérokra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!