Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fokhagymát vékony, kis szeletekre vágjuk, és a sült szalonnaszeletekre rakjuk. A fokhagymás szalonnaszeleteket a felszúrt húsba bedugjuk, úgy hogy a szalonnaszeletek csipkéje kiálljon. Jól összetûzzük hústûvel vagy fogpiszkálóval.
A szalonna zsírjához adjuk a meglévõ zsírt felhevítjük, és átsütjük benne a hússzeleteket, kevés õrölt borssal megszórjuk, a borral leöntjük, kevés vizet teszünk még alá, és lefedve puhára sütjük. Ha a hús már puha vegyük le a fedõt.
Ha a hús leve elfõtt, zsírjában pirítsuk át a szeleteket. Meghámozott, egészben hagyott, zsír nélkül tepsiben megsütött burgonyát adjunk hozzá. Tálaláskor paradicsomkarikákkal díszítsük a pecsenyét. Piros káposztasalátát vagy tejfölös uborkasalátát adjunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!