2024.03.29. - Auguszta

Búbos hús

Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott rövid sertéskaraj, kicsi só, 2 csipet feketebors, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, 1 csomó petrus, 1 kis doboz májkrém konzerv, 5 dkg reszelt sajt. (Aki szereti, 1 csapott kiskanál majoranna.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hússzeleteket kiverjük, besózzuk, borsozzuk, vajon mindkét felüket megsütjük, majd lapos tûzálló tálra vagy tepsibe egymás mellé fektetjük.

Egy másik edényben az olajban megfonnyasztom a vöröshagymát, hozzáadom az apróra vágott gombát, sóval, õrölt borssal ízesítve addig párolom, amíg a saját levét el nem fõtte. Összedolgozom a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a nyers tojással, a finomra vágott petrussal (esetleg majorannával), valamint a májkrém konzervvel.

Ezzel a fûszeres töltelékkel beborítom a husikat, a hússütésbõl visszamaradt vajjal meglocsolom, a sajttal megszórom, a forró sütõben addig sütöm, amíg a teteje szépen meg nem pirult.

A tûzálló tálon burgonyapürével, sültburgonyával adom asztalra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!