2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rákpörkölt rizzsel

Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst megpárolom. A vajat lassan felolvasztom. Abban felmelegítem a rákhúst, megszórom pirospaprikával, belekeverem a lisztet, felöntöm a levessel és simára keverem. Felforralom és azonnal tálalom.

A rákpörköltet mindig a tálalás elõtt készítem. Köretnek rizst adok mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!