Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: A zúzát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. Az olajon sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd tûrõl levéve belekeverem a pirospaprikát meg 2 ek vizet. Ezután hozzáteszem a zúzát, és néhány percig pirítom.
Sózom, borsozom, majd aláöntöm a bort és még 2 dl vizet. Hozzáteszem a szétzúzott fokhagymát és fedõ alatt félpuhára fõzöm. Közben a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem, és a zúzához adom. Készre párolom. Galuska illik hozzá, és persze savanyúság.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!