Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a tûzrõl levesszük, és megszórjuk pirospaprikával. A feldarabolt csirkehúst hozzáadjuk, jól átkeverjük, azaz pörköljük, megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és fedõvel lefedve, lassú tûzön puhára pároljuk. A fõzés végén a paradicsomot és a paprikát vegyük ki a szaftból.
A pörköltet galuskával, forrón tálaljuk. A pörkölt Változata a tejfölös paprikás csirke. A következõképpen készül: A készre fõtt pörkölthöz hozzáadunk 1,5-2 dl tejfölt, óvatosan rázogatva összekeverjük, és felforraljuk. Ha a szaftot nem találjuk elég sörûnek, akkor a tejfölbe keverjünk egy kis kanál lisztet, és ágy öntsük a pörkölthöz.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!