2024.04.20. - Tivadar

Csirkepörkölt

Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított, megmosott csirkét a szokásos módon feldaraboljuk. A combot és a mellehúsát érdemes kettévágni, mert a kisebb darabok a szaftban ízletesebbek lesznek.

A zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a tûzrõl levesszük, és megszórjuk pirospaprikával. A feldarabolt csirkehúst hozzáadjuk, jól átkeverjük, azaz pörköljük, megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és fedõvel lefedve, lassú tûzön puhára pároljuk. A fõzés végén a paradicsomot és a paprikát vegyük ki a szaftból.

A pörköltet galuskával, forrón tálaljuk. A pörkölt Változata a tejfölös paprikás csirke. A következõképpen készül: A készre fõtt pörkölthöz hozzáadunk 1,5-2 dl tejfölt, óvatosan rázogatva összekeverjük, és felforraljuk. Ha a szaftot nem találjuk elég sörûnek, akkor a tejfölbe keverjünk egy kis kanál lisztet, és ágy öntsük a pörkölthöz.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!