2024.04.19. - Emma

Szerelmeslevél

Hozzávalók: (20 db süteményhez) 1,6 kg vajastészta (mélyhûtve is kapható). Töltelékhez: 5 db tojásnak fehérje 20 dkg cukor, 10 dkg finomra õrölt dió, 15 dkg durvára vagdalt dió evõkanál méz, 1 teáskanál õrölt fahéj. Kenéshez, illesztéshez: 5 tojássárgája, 10 dkg cukor,
1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajastésztát kinyújtjuk (ha mélyhûtve vettük, akkor kiengedjük). Legalább kétszer hajtogatjuk (közben pihentetve). Ezután a hajtogatott vajastésztát 20 db téglalapra felosztjuk. Bekenjük a téglalapok széleit tojássárgájával. Elkészítjük a tölteléket oly módon, hogy a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a diót, a cukrot, a fahéjat és a mézet lazán összekeverjük.

A masszát habzsákba rakjuk, és rátöltjük a téglalap alakú tészta felsõ harmadára, úgy hogy felül még hagyunk egy ujjnyi üres sávot. Az üresen hagyott felsõ résznél fogva óvatosan felgöngyölítjük a tésztát, közben vigyázunk, hogy a hab össze ne törjön. Az összegöngyölített tészták két vége nyitott marad.

A tészták tetejét tojássárgájával vékonyan megkenjük- sütõlemezre, helyezzük õket, 40 percig sütjük. Nagy lángon kezdjük a sütést, s ha a tészta színt kapott, a lángot kisebbre állítjuk. A sütõbõl kivéve porcukorral meghintjük, majd 10 dkg cukrot olajon karamellizálunk, s a folyékony karamellel vékony csíkokat húzunk a tésztára.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!