1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A masszát habzsákba rakjuk, és rátöltjük a téglalap alakú tészta felsõ harmadára, úgy hogy felül még hagyunk egy ujjnyi üres sávot. Az üresen hagyott felsõ résznél fogva óvatosan felgöngyölítjük a tésztát, közben vigyázunk, hogy a hab össze ne törjön. Az összegöngyölített tészták két vége nyitott marad.
A tészták tetejét tojássárgájával vékonyan megkenjük- sütõlemezre, helyezzük õket, 40 percig sütjük. Nagy lángon kezdjük a sütést, s ha a tészta színt kapott, a lángot kisebbre állítjuk. A sütõbõl kivéve porcukorral meghintjük, majd 10 dkg cukrot olajon karamellizálunk, s a folyékony karamellel vékony csíkokat húzunk a tésztára.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!