2024.04.24. - György

Habos rizs

Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst annyi vízben tesszük fel fõni, amennyi ellepi és a vajat meg a csipetnyi sót beledobjuk. Ha a vizet magába szívta, a tejet hozzáöntve puhára fõzzük. Ha már egy kicsit kihûlt, bármilyen nyers, vágott gyümölccsel összekeverjük és tûzálló tálra koszorú alakban, felhalmozzuk.

A tojások sárgáját két evõkanál cukorral, késhegynyi rétesliszttel és a kakaóporral kikeverjük. Végül hideg tejjel felengedjük, és gõzön sûrûre fõzzük. A gõzrõl levéve belekeverjük a rumot és a rizskoszorú közepére, öntjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a rizskoszorú tetejére, simítjuk és a sütõben épp csak addig sütjük, amíg a hab szép rózsaszínû nem lesz.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!