2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rakott kel

Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús, 1 fej kelkáposzta, 1 bögre rizs 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olvasztott libazsír, pirospaprika, só, piros arany ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: Az apró kockára vágott hagymát 3 dkg zsíron megfonnyasztom, és ráteszem a darált húst. Addig pirítom - sûrû kevergetés mellett -, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozom, teszek rá két-három kávéskanál pirospaprikát és ugyanannyi piros aranyat. Jól elkeverem, majd félreteszem.

A bögre rizsbõl pergõs, száraz párolt rizst készítek (kevesebb vízzel). A kelkáposztát leveleire szedem, jól megmosom, a vastag ereket hosszában félbevágom, majd vegetás lobogó forró vízben 2-3 percig blansírozom. Jénai tál alját kibélelem káposztával, majd arra egy réteg rizst teszek, a rizsre egy réteg darált húst, és meglocsolom tejföllel. Még egy ilyen réteg elfér az edényben, tehát káposzta, rizs, hús, tejföl.

A tetejére még egy réteg káposzta jön. Minden káposzta-rétegre 1-2 evõkanál olvasztott libazsírt locsolok és megsózom. Lefedve, közepesen meleg sütõben kb. 45 perc alatt kész. Az utolsó 5 percre eltávolítom az edény fedelét, mert szeretem, ha kicsit megpirul a teteje.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!