Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A bögre rizsbõl pergõs, száraz párolt rizst készítek (kevesebb vízzel). A kelkáposztát leveleire szedem, jól megmosom, a vastag ereket hosszában félbevágom, majd vegetás lobogó forró vízben 2-3 percig blansírozom. Jénai tál alját kibélelem káposztával, majd arra egy réteg rizst teszek, a rizsre egy réteg darált húst, és meglocsolom tejföllel. Még egy ilyen réteg elfér az edényben, tehát káposzta, rizs, hús, tejföl.
A tetejére még egy réteg káposzta jön. Minden káposzta-rétegre 1-2 evõkanál olvasztott libazsírt locsolok és megsózom. Lefedve, közepesen meleg sütõben kb. 45 perc alatt kész. Az utolsó 5 percre eltávolítom az edény fedelét, mert szeretem, ha kicsit megpirul a teteje.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!