2024.04.25. - Márk

Pácolt karaj

Hozzávalók: 1 kg sertékaraj vagy comb, 5. 6 gerezd fokhagyma, zsír; a pácléhez: ecet, só,
cukor, 5-6 egész bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Annyi vízbõl, amennyi az egészben hagyott húst ellepi, ecettel, sóvel, cukorral a salátáéhoz hasonló páclevet készítünk. A szemes borssal, a babérlevéllel, meg a megtisztított fokhagymagerezdekkel ízesítjük.

Felforraljuk, kihûtjük, majd a húst egy-két napig állni hagyjuk benne. Ezután kiemeljük, lecsöpögtetjük és a fokhagymával alaposan megtûzdeljük. Egy jól kizsírozott tepsibe fektetjük és a páclével locsolgatva puhára pároljuk, majd piros-ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!