2024.04.20. - Tivadar

Húsvéti sonkás kenyér

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztõt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.

Keverõgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem. Kétfelé szedem, két cipót formálok belõle, majd sütõlemezre téve a háromnegyedes fokozatra elõmelegített sütõben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm.

A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!