2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fokhagymás öntött saláta

A salátákat gondosan megmossuk, lecsurgatjuk és négyfelé vágjuk. Lábasba 1 liter ecetes vizet öntünk, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a salátákat, félrehúzzuk a tûzrõl és letakarva 2 percig állni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
4 db fejes saláta,
5 cl ecet,
15 dkg füstölt szalonna,
3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
só.

Közben a füstölt szalonnát kockákra vágjuk és szép világosra kisütjük. A salátákat a vízbõl kiemeljük, tálra tesszük és ráhintjük a lereszelt fokhagymát. A forró szalonnás zsírba keverjük a tejfölt és ráöntjük a salátákra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!