2024.04.20. - Tivadar

Gombás karalábé

Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kiskanálnyi margarinon üvegesre párolunk egy szál apróra vágott újhagymát, hozzáadunk 20 deka megtisztított, karikára vágott gombát, és sóval, törött borssal addig pároljuk, míg saját Levét el nem fõtte.

Hozzáadunk 10 deka nagyon apró kockára vágott sonkát vagy fõtt húst, és összekeverjük 4 nyersen elhabart tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és a karalábé üregébe töltjük. 2 deka margarinból 2 deka liszttel és 2 deci karalábé fõzõvízzel besamelt fõzünk, a tûzrõl levéve simára keverünk benne egy deci tejfölt, és a lerakott karalábékra öntve, a sütõben megsütjük. (Meghintjük a tetejét 2 deka reszelt sajttal is, amely piros kéreggé sül.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!