Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot 10 órán átáztatjuk vízben, majd leszûrjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a babbal, a karikára vágott hagymával, a babérlevéllel, a fokhagymával és az ízesítõkkel együtt odatesszük fõni, kb. félliternyi vízben.
A kígyóuborkát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A babot addig fõzzük, míg a burgonya szét nem fõ benne, ekkor beletesszük az uborkát és a joghurtot, és átforrósítjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!