2024.04.23. - Béla

Szerb rakott burgonya

A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felöntöm fél liter vízzel, beleteszem a tyúkhúsleveskockát, és sóval, borssal fûszerezem. Felforralom beleteszem a zúzott fokhagymát. Egy közepes nagyságú tepsibe belerakom a kockára vágott burgonya felét, erre rászóróm a nyers, lecsorgatott rizs felét. Beborítom a maradék burgonyával és ráöntöm a hagymás levet. Az egészet szorosan lefedem alufóliával, és közepes lángon legalább egy órát párolom. Ezután leveszem a fóliát, ráöntöm a tejfölt, és pirosra sütöm sajtot is lehet rá szórni úgy még finomabb.

Hozzávalók:
1 kg. Nyers burgonya
25 dkg. rizs 1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg. füstölt szalonna
2 db. Tyúkhúsleveskocka
2 gerezd fokhagyma 2 dl. Tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál törött bors 1 teáskanál só

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!