2024.04.18. - Andrea, Ilma

Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók: 2 kg burgonya, 4 fej nagyobb lilahagyma, 3 doboz tejföl, 3 nagy tubus majonéz, ecet, só, cukor, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát hajában megfõzzük, majd hagyjuk egy picit meghülni. Salátalét készítünk a cukor és ecet segítségével. A burgonyát az elkészített salátalébe belekarikázzuk.

Állni hagyjuk minimum fél napot, így a burgonya beissza egy picit a salátalé ízét (nem lesz száraz, folytós a krumpli). Közben a lilahagymát nagyon végkony csíkokra szeleteljük. Egy kisebb üvegedénybe lesózva szintén legalább fél napra eltesszük állni (a hagyma levet ereszt, s veszít az erejébõl, így nem lesz olyan erõs).

Az öntet: A majonézt és a tejfölt összekeverem egy nagyobb edénybe. Kb. két evõkanál étolajat teszünk bele, ez egy kicsit megfényesíti az öntetet. Izlés szerint édesítjük cukorral (ne legyen túl édes, mert akkor elnyomja a majonéz és a tejföl ízét, ha valaki mégis elcukrozná, tegyen bele még egy tubus majonézt, és még egy doboz tejfölt, de egy jó háziasszony szinte érzi, hogy mikor jó a mártás).

Elõször a hagymát tesszük a mártásba, mégpedig úgy, hogy elõzõleg jól kinyomkodjuk a hagymát, így szinte teljesen elveszti az erejét, és nem igazán okoz gyomorégést. Miután a hagymát beletettük, jöhet a burgonya, melyet jól átszûrve adjunk a mártáshoz. (Jótanács: ne szûrõvel próbáluk meg kivenni a burgonyát a salátalébõl, hanem lyukas szedõkanállal, így nem törik meg.) Miután mindent egybetettünk, óvatosan átforgatjuk, majd újabb fél napra hidegre tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!