Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Állni hagyjuk minimum fél napot, így a burgonya beissza egy picit a salátalé ízét (nem lesz száraz, folytós a krumpli). Közben a lilahagymát nagyon végkony csíkokra szeleteljük. Egy kisebb üvegedénybe lesózva szintén legalább fél napra eltesszük állni (a hagyma levet ereszt, s veszít az erejébõl, így nem lesz olyan erõs).
Az öntet: A majonézt és a tejfölt összekeverem egy nagyobb edénybe. Kb. két evõkanál étolajat teszünk bele, ez egy kicsit megfényesíti az öntetet. Izlés szerint édesítjük cukorral (ne legyen túl édes, mert akkor elnyomja a majonéz és a tejföl ízét, ha valaki mégis elcukrozná, tegyen bele még egy tubus majonézt, és még egy doboz tejfölt, de egy jó háziasszony szinte érzi, hogy mikor jó a mártás).
Elõször a hagymát tesszük a mártásba, mégpedig úgy, hogy elõzõleg jól kinyomkodjuk a hagymát, így szinte teljesen elveszti az erejét, és nem igazán okoz gyomorégést. Miután a hagymát beletettük, jöhet a burgonya, melyet jól átszûrve adjunk a mártáshoz. (Jótanács: ne szûrõvel próbáluk meg kivenni a burgonyát a salátalébõl, hanem lyukas szedõkanállal, így nem törik meg.) Miután mindent egybetettünk, óvatosan átforgatjuk, majd újabb fél napra hidegre tesszük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!