2024.03.29. - Auguszta

Kenyértésztában sült csülök

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztõ, só, 3 dl langyos víz, 2 kis sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsompaprika, 6 dkg zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet kissé felmelegítem. A közepén kialakított mélyedésbe teszem az
élesztõt és egy teáskanál sót, langyos vízzel elkeverem, majd 30 percig hagyom kelni. Ezután addig dagasztom a tésztát, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tetejét meghintem liszttel, konyharuhával letakarom és langyos helyen kb. 1 órán át, kelesztem.

A csülköt elõzõ nap besózom. Sütés elõtt fokhagymával bedörzsölöm. és a félbevágott vöröshagymával, a felszeletelt paradicsompaprikával együtt kevés zsíron megsütöm. Amikor a hús megpuhult a csontokat kiemelem.

A megkelt kenyértésztát kinyújtom a közepére, teszem a kicsontozott ízes csülköt. Beburkolom a tésztával, és forró sütõben kb. 1 órát, sütöm. Melegen felszeletelve tálalom

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!