2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Füstölt csülkös marhapecsenye

Hozzávalók: egy szépséges füstölt csülök, 1 kg csont nélküli marhahús, 30-40 dkg vöröshagyma, 1 tk. majoránna, 2,5 kg burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csülköt alaposan megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy a bõven ellepje. felforraljuk, majd fedõ alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. kiszedjük a csülökbõl a csontokat, annak húsát felapríjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három percig rotyogtatjuk.

A hús párolása alatt meghámozzuk a burgonyát, és apró kockára daraboljuk, majd félig megfõzzük. A burgonyát tepsibe szedjük, ráöntjük a csülök-marhahússzaft elegyét úgy, hogy egyenletes legyen az alkatrészek terülése. Ha a vendégek megérkeztek, elegendõ a sütõben a tepsinek alágyújtani, húsz - harminc perces összesütés után már tálalható is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!