2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Habart bableves

Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 1 pohár tejföl, egy kanál liszt, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

Elõzõ este langyos vízben beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem fõni a megtisztított gyökérrel és sárgarépával együtt. Mikor megpuhult, a lisztbõl, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, majd kb 10 perc alatt puhára fõzöm. A tejfölbõl és a lisztbõl készült habarással habarom be, újra felforralom, majd tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!