2024.04.19. - Emma

Kukoricás hal

Hozzávalók: 40-50 dkg halfilé, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek. szójaszósz, UNIVER flekken fûszerkeverék, 1 zacskó fagyaszott kukorica, 2 tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk. liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halakat megforgatjuk a szójaszószban úgy, hogy egyenletes barna bevonatot kapjanak, majd megszórjuk flekken fûszerrel. Sózni nem szabad, mert a szójaszósz is és a flekken fûszerkeverék is erõsen sós.

Megfõzzük, majd leszûrjük a kukoricát. Kiolvasztjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnát, és hirtelen megsütjük rajta a halakat. A serpenyõbe öntjük a kukoricát és a tejfölt, amelybe elõzõleg belekevertük a pépesített fokhagymát, lisztet.

Az összepároláshoz hozzávetõleg tíz perc elegendõ. a csemege odaégése ellen a serpenyõ rázogatásával védekezhetünk. Keverni nem szabad, mert a halak széttöredezhetnek.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!