2024.04.19. - Emma

Hal bormártással

Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A besózott halszeleteket mártsa lisztbe, forró olajban süsse ki és helyezze lapos, tûzálló tálba. A visszamaradt olajban pirítsa a hagymát rózsaszínûre, 1 dkg liszttel meghintve még egy keveset pirítsa, és elõbb hideg vízzel, majd a vörösborral felengedve 10-15 percig forralja. Sóval, citromlével, egy-két babérlevéllel ízesítse.

Szûrje rá a mártást halszeletekre, és így is még 10 percig süsse lassú tûzön a sütõben. Tetejét zöldpetrezselyemmel megszórva, sós vízben fõtt burgonyával tálalja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!