2024.03.29. - Auguszta

Babpörköltös egytál

Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára fõzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.

A paradicsom héját lehúzzuk és összevágjuk. A szóját a hagymával az olajon megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, és 3 dl-nyi vízzel felöntjük. Beletesszük a paradicsomot, az ízesítõket, és addig pároljuk, míg a paradicsom majdnem szétfõtt (kb. 10 perc).

Ekkor beletesszük a babot és amint felfõtt, rögtön a tésztát. Amikor a tészta megfõtt, megdagadt, szinte lé nem is marad az étel alatt. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!