Összegyúrunk egy kiló fõtt. áttört burgonyát 30 deka liszttel, egy csapott mokkáskanálnyi sóval, egy nyers tojással, meg egy diónyi margarinnal, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk belõle. Egycentis darabokra vágjuk, és a kis tömzsi hengereket a homorúra fektetett villa fokain végigpörgetjük, amitõl kagyló formájúra válnak.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Sós vízben kifõzzük, levétõl lecsurgatjuk, hideg vízzel leöblítjük, és összekeverjük egy evõkanálnyi meleg olajjal. Közben öt deka vajon vagy margarinon sóval, törött borssal addig párolunk egy fél kiló megtisztított, karikákra vágott gombát, míg saját levét el nem fõtte, meghintjük egy evõkanálnyi liszttel, és felengedjük annyi vízzel, hogy sûrû mártást kapjunk.
Egy deci tejföllel gazdagítjuk, még egyszer felforraljuk, és a galuskákra öntjük. Külön tálkában kínálunk hozzá 15 deka reszelt sajtot, hogy ki-ki tányérján hinthesse meg vele a gombás galuskát.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!