2024.04.20. - Tivadar

Gombás melegszendvics

Hozzávalók: 4 ek. olaj, 5 dkg szeletelt császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott kk. só, 1 mk. bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott császárszalonnát. Rátesszük a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselymet.

Fedõ alatt a saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ráöntjük a közben habosra felvert tojásokat, gyorsan összekeverjük, és gyengén megsütjük. A szendvicskenyerekre halmozzuk a gombás tojást, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütõben vagy grillsütõben megpirítjuk a tetejét.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!