2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hamis sonkaszelet

Hozzávalók: 1kg húsos füstölt csülök, 1 púpozott kiskanál zselatinpor 3 dl tejszín. A tálaláshoz: 2 fõtt tojás, 1 fej saláta, ecetes torma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd kuktában puhára fõzzük, hogy a csontot könnyedén ki tudjuk fejteni belõle. Ezután a húst kétszer ledaráljuk. A zselatint 1 dl vízben - még jobb, ha a hús fõzõlevébõl vesszük el - kevergetve fölforraljuk.

Megvárjuk, amíg langyosra hûl, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A darált húst óvatosan beleforgatjuk, és a masszát folpackkal bélelt õzgerincformába simítjuk. Hûtõszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük.
Salátalevéllel, tojáskarikákkal meg ecetes tormával díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!